BAŞKAN NUHOĞLU'NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI


18.03.2022 08:04:21     445
BAŞKAN NUHOĞLU'NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Dünyada eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü saygı ve minnetle idrak etmekteyiz.

Türk milletinin yeniden varoluş ve diriliş destanı olan bu büyük zafer, çağın en gelişmiş silahlarıyla donanmış devletlerine karşı azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve birlik ruhunun zaferidir.

Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "Çanakkale, bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan kılan zaferin adıdır."  

Tarihin altın yapraklarında yerini alan Çanakkale Zaferi; "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" diyerek kadını erkeği, genci yaşlısıyla vatan için göğsünü siper eden, "Çanakkale Geçilmez!" sözünü yedi düvele haykıran, iki yüz elli binden fazla şehidimizin kanıyla yazılmış büyük bir zaferdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." sözüyle canlarını ortaya koyan ve sancağı elinden düşürmeyen 57. Alayı, düşmana denizde geçit vermeyen ve savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'ni, Conkbayırı'ndaki kahramanca direnişi, insanlığın savaşa üstün geldiği Gelibolu'yu,  276 kiloluk top mermiyi bir hamlede sırtlayan Koca Seyit'i, Kınalı Alileri, adına türkü yakılmış 15'lileri ve daha nice kahramanları anlatan bu büyük destan yüzyıllar geçse de unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferini genç nesillere aktarmak ecdadımıza olan minnetimizi göstermenin yanı sıra geleceğimizin de teminatı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle istiklalimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde Çanakkale'de tarih yazarak bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları, aziz  şehitlerimizi;  rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Mümin Nuhoğlu

Belediye Başkanı

İletişim

  • Cumhuriyet Meydanı No : 1
    Çarşıbaşı / TRABZON
  • (0462) 821 30 04
  • (0462) 821 30 43
  • bilgi@carsibasi.bel.tr
Mümin NUHOĞLU
Çarşıbaşı Belediye Başkanı