BAŞKAN NUHOĞLU'NDAN '24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ' MESAJI

23.11.2020 11:03:30     813
BAŞKAN NUHOĞLU'NDAN '24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ' MESAJI

İnsanlık tarihi bilenlerle bilmeyenlerin sürdürdüğü bir hayattır, elbette ki bilgi üstünlüğü bileni bilmeyenin önüne geçirmiştir. ‘’hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’’ ilahi sorusu da bilgi sahibinin üstteki yerini belli etmektedir. Bilgiye sahip olma, bilgiyi değerlendirme ve öğrenme metotlarını önümüze ilk getiren, bizlere öğrenmeyi öğreten ve bizleri bilmeyenlerin önüne çıkaran ÖĞRETMENLERİMİZ ne harika insanlardır. Tarih boyunca en muhteşem komutanları yetiştirenler öğretmenlerdi, insanlık tarihine çığır açmış bilim insanları da öğretmen terbiyesinden geçerek insanlığa ışık olma fırsatı yakalamışlardır. Öğrenmenin zorluğunu öğretme sabrıyla usanmadan, yorulmadan öğrencisine aktaran meslek ÖĞRETMENLİK en dualı mesleklerin başında gelmektedir. İki cihan güneşi peygamber efendimiz ‘’ben ilim şehriyim kapısı da Ali dir’’ buyurmuştur, ilmin kapısı hz. Ali ise,’’ bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ buyurmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ise, elinde tebeşir kara tahtanın önünde öğretmenlik yaptığında ‘’ öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ derken mesleğin büyüklüğüne ve kutsallığına bir daha atıfta bulunmuştur.

Öğretmenlerimin ve Bütün Öğretmenlerin Günü Kutlu Olsun.